Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

De achttiende-eeuwse boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen bij Winsum stelt op Open Monumentendag op 9 september haar deuren open voor publiek. De wierde en boerderij zijn beide rijksmonumenten en vormen een eeuwenoud landschap. Mayke Zandstra en Gijs van Rhijn onderzoeken momenteel samen met Staatsbosbeheer, Rizoem en Onix de mogelijkheden om deze locatie duurzaam te ontwikkelen tot een locatie voor cultuur- en natuurbeleving. 

Op zondag 9 september is de Enne Jans Heerd van 12:00 tot 17:00 uur geopend en kunt u meer te weten te komen over de bijzondere historie en de toekomstplannen en een kijkje nemen op deze prachtige plek. De boerderij - zowel de woning als de schuren - is in zijn geheel te bezoeken. Om 14:00 verzorgt Bram Verhave, adviseur landschap en cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer een rondleiding in en om de boerderij. In de boomgaard vieren we de oogst van de vele appels en peren. Pers je eigen appelsap, pluk je eigen appels of geniet van een heerlijk stukje Maarhuizer appeltaart met live muziek op de achtergrond.

 We hopen jullie deze middag te mogen verwelkomen in Maarhuizen! 


Geplaatst: 31 juli 2018
Laatst gewijzigd: 31 juli 2018
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl