Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

In Meerstad wordt volop gebouwd aan een opmerkelijk bevingsbestendig project met huur- en koopwoningen. In opdracht van ontwikkelaar Rizoem uit Groningen heeft De Unie Architecten een bijzonder ontwerp met houten gevels en metalen dakbeplating gemaakt. Rond twee autovrije hoven zijn 10 koopwoningen en 18 huurwoningen gesitueerd.

Donderdag 22 juni heeft Rizoem samen met toekomstige bewoners en andere betrokkenen het hoogste punt én het vijfjarig bestaand van Rizoem gevierd. Wethouder Roeland van der Schaaf van gemeente Groningen kwam naar de bouwlocatie om de officiële handeling te verrichten. Met de wens ‘veel woonplezier’ op een topgevel markeerde hij dit hoogtepunt, toekomstige bewoner Josse Veen maakte met een groot hart het plaatje compleet.

Van der Schaaf blikte terug op het proces waarbij Rizoem zich bereid toonde om naast koopwoningen ook huurwoningen te realiseren. Met als voorwaarde voor de huurwoningen dat de huurprijs onder de huurliberalisatiegrens zou liggen. Samen met de Rabobank is het financieringsvraagstuk uitgewerkt en is in Meerhoven sprake van betaalbare huur. De huurwoningen komen in beheer van Rizoem Beheer B.V.

Alle 10 koopwoningen zijn verkocht en voor ook de huurwoningen zijn reeds toekomstige huurders geselecteerd.


Geplaatst: 26 juni 2017
Laatst gewijzigd: 26 juni 2017
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl