Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Over Rizoem

Rizoem verbindt mensen, organisaties, ideeën, ambities, geld en gebouwen om stad en dorp leefbaar(der) te maken. Eigenlijk is ons doel eenvoudig: wij willen plekken creëren en beheren in een buurt of wijk waar mensen graag zijn. Om te wonen, te werken, te ontmoeten, te recreëren of naar school te gaan.

We geven advies, managen processen en projecten, ontwikkelen en beheren woningen, openbare ruimte en voorzieningen.

Onze naam

Rizoem? Dat vraagt enige uitleg. Onze naam is een zelfbedachte variant op het begrip Rizoom. Gras is bijvoorbeeld een rizoom, en ook onze samenleving is een rizoom. Rizoom betekent letterlijk 'ondergronds wortelstructuur'. Een rizoom kent verschillende vertakkingen, knooppunten, verbindingen, openingen en verborgen plekken. Binnen een rizoom verbindt een willekeurig punt een ander willekeurig punt. Daarbij zijn niet alleen die punten (lees: mensen, organisaties) belangrijk maar vooral ook de lijnen tussen die punten. En dat is precies wat Rizoem doet: ervoor zorgen dat verbindingen ontstaan in de bebouwde omgeving. Verbindingen tussen mensen, organisaties, ideeën, ambities, gebouwen en geld. Met als doel stad en dorp leefbaard(er) maken.

Rizoem komt ook van het Engelse 'rezoom', opnieuw focussen. Wij denken graag buiten normatieve kaders om zo met een frisse, avontuurlijke blik, anders te kijken en werken aan het realiseren van de gezamenlijk geformuleerde ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat zó een nieuwe, duurzame, leefbare plek in een bebouwde omgeving kan ontstaan die gedragen wordt door omwonenden, participanten en belangenhouders. Daarom is Rizoem ons op het lijf geschreven.

 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl