Nieuws / Buurtschap De Gast

Buurtschap De Gast

Zaterdag 7 september hebben we het gemerkt: Uniek wonen in een groene, parkachtige omgeving met de voorzieningen van Zuidhorn en Groningen dichtbij kan zich verheugen in een grote belangstelling. Aan De Gast 45 in Zuidhorn hadden we een bijeenkomst georganiseerd voor mensen die graag meer wilden weten over ons buitengewone MO-project (Mede-Opdrachtgeverschap) Buurtschap De Gast.

Fijne locatie

Buurtschap De Gast ligt op een heel fijne locatie nabij het centrum en station van Zuidhorn, met Groningen binnen handbereik. Op deze locatie komt een combinatie van vijftien woningen – geschakelde woningen en appartementen – met een gemeenschappelijk erf, tuin en voorzieningen. Samen met de toekomstige bewoners gaan we aan de slag om ideeën en (toekomst)verwachtingen een plek te geven in het ontwerp voor hun droomhuis voor nu én later.

Gemeenschappelijk

De woningen liggen met de voordeuren aan het gemeenschappelijke erf. Aan de achterzijde kunnen bewoners vanaf hun eigen veranda of buitenruimte genieten van het uitzicht op het omliggende gemeenschappelijke groen. Bij elke woning is er de mogelijkheid om slaapgelegenheid te creëren op de begane grond. Er komen handige centrale voorzieningen; denk aan logeerkamers, extra bergruimte, een ontmoetingsplaats, een werkplaats. De woningen krijgen een woonoppervlak van circa 70 tot 90 m2.

Kies je eigen indeling

Het schetsplan van het basisontwerp is gereed. Op dit moment is het dus nog mogelijk om te kiezen uit verschillende indelingen en voor een eventuele uitbreiding. Goed nieuws: er zijn nog woningen beschikbaar! Bent u op zoek naar duurzaam woongeluk? Laat het ons weten via info@buurtschapdegast.nl en we nemen contact met u op.

Samen uniek wonen met respect voor de natuur, de buren én elkaars privacy