Ode aan Gosé

‘Doorgaan zoals jij dat had gewild’

 

Op 5 november 2020 werd onze collega, partner en vriend Gosé Posthumus ernstig ziek. Zijn vechtlust was enorm maar hij kon het van de ziekte niet winnen; op 2 september 2021 overleed hij in het bijzijn van zijn hechte gezin. Op 9 september namen we in het Zeefgebouw op het Suikerterrein afscheid van Gosé. Bij Rizoem missen we hem elke dag. Om de mooie en dierbare herinneringen aan hem te markeren, lees je hieronder een samenvatting van de voordracht die Dick Janssen tijdens het afscheid hield.

 

“Waar zal ik beginnen?”
Met deze woorden startte Dick het verhaal bij de uitvaart van Gosé Posthumus. Gosé, een echte familieman en onze gedreven collega, fijne partner en mooie vriend is niet meer. Hij overleed op 2 september 2021. Er is veel over zijn (werkzame) leven te vertellen.

 

Gosé was een man met verstand van zaken, met een visie, met idealen. Hij vond écht wat van mensen, stenen en geld. Een gedreven man die altijd opkwam voor alle mensen om hem heen. Die bij een fout of probleem eerst zorgde voor een oplossing en daarna ging evalueren en verbeteren. Met zijn charisma en kennis kreeg hij mensen in beweging. Altijd voor de goede zaak. En hij zorgde daarbij altijd dat de verbinding bleef.

 

Gosé was ambitieus en greep kansen aan. Onder meer bij Huismeesters, Elkien, Weusthuis en bij gemeente Eemsdelta. Ook in lastige tijden richtte hij zich op en ging door. Met zijn humor, overtuigingskracht, bevlogenheid, doorzettingsvermogen, politieke sensitiviteit, inlevingsvermogen, ervaring en intellect zette hij zich samen met anderen volledig in voor vele woningbouwprojecten en huisvestingsprogramma’s. Hij gebruikte zijn kwaliteiten voor de goede zaak en kwam altijd op voor ‘zijn mensen’ en de bewoners/eindgebruiker. De inzet voor mensen die minder toebedeeld hebben gekregen in het leven liep als een rode draad door zijn loopbaan. Op 1 januari 2013 trad hij toe als partner van ons bedrijf. En dat beviel hem én ons goed, ondanks de onzekerheid en de weerbarstigheid die wij als Rizoem soms moesten doorstaan. Zijn doorzettingsvermogen en bevlogenheid bleken daarbij zeer waardevol.

 

Gosé was een mooi mens. Authentiek en met het vermogen om vooral anderen te laten schitteren. Samen met jou deden we naast het werk veel inspiratie op, in het buitenland, maar ook bij onze jaarlijkse BBQ en de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Waar jij natuurlijk zorgde voor goed eten, verbinding én de grootste lol.

 

Gosé blijft voor ons een bron van inspiratie. We zijn dankbaar dat we samen konden optrekken op zijn levensweg. Hij liet ons genieten. Zijn vrouw Nanky, en kinderen Sanne, Romy en Jur moeten door zonder hem. Gelukkig zijn de herinneringen mooi en goed. Ook wij moeten verder zonder Gosé. En dat doen we. Door elkaar vast te pakken, elkaar te steunen en op elkaar te bouwen. Door altijd in verbinding te blijven. Zoals Gosé dat deed én ook nu gewild had.