Nieuws

Wij verbinden mensen, ideeën, ambities, gebouwen en geld. Doel? Samen de wereld een beetje mooier maken door plekken te creëren waar mensen graag zijn. Maar wij zijn niet de enigen die er zo over denken. De wereld zit vol met geïnspireerde mensen en goede ideeën! Ook inspiratie opdoen? Klik gerust eens op onderstaande links.

Meerhoven, een kort statement

Sinds een paar weken maken we bij Rizoem mee wat het betekent als de media over je bericht op een manier die ons geen recht doet. Wij hebben het gevoel iets te moeten verdedigen, verantwoorden, maar aangezien we geen idee hebben wat we dan fout gedaan hebben, is dat lastig. De artikelen die verschenen zijn … Continued

Lees meer

Meerhoven, een kort statement

Sinds een paar weken maken we bij Rizoem mee wat het betekent als de media over je bericht op een manier die ons geen recht doet. Wij hebben het gevoel iets te moeten verdedigen, verantwoorden, maar aangezien we geen idee hebben wat we dan fout gedaan hebben, is dat lastig. Het artikel dat verschenen is … Continued

Lees meer

Studiereis Gdańsk

5 oktober ging onze studiereis van start toen 11 Rizoemers naar Polen afreisden. Onderweg naar een stad met een rijke geschiedenis, Gdańsk.

Lees meer

Rizoem BBQ – Vernieuwt #7

Donderdagavond 14 september was het tijd voor de zevende editie van de Rizoem BBQ. Tijdens deze BBQ was er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten en te genieten van elkaars gezelschap. Het was een fijne bijeenkomst, die in het teken stond van vernieuwing.

Lees meer

Netwerklunch Rizoem – Studio Ruigrok

Coronatijd had een grote sociale impact op Rizoem. Daarom vonden we het hoog tijd voor een netwerklunch. Lees hier hoe we die hebben ingevuld.

Lees meer

Studiereis Wenen

Woensdagavond 21 september brachten acht Rizoemers een bezoek aan de stad Wenen. Ze stapten in de trein naar Utrecht om de overstap te pakken naar de nachttrein die hen leidde naar de hoofdstad.

Lees meer

Rizoem vernieuwt sociale huurwoningen

Als er iets actueel is in de Groninger bouwwereld, dan is het natuurlijk de versterkingsopgave. Rizoem mag de nieuwbouw uitvoeren voor honderden sociale huurwoningen. Lees hier hoe we dat aanpakken.

Lees meer

De Voorde opgeleverd

In de verte staat nog de oude schoorsteen van de vroegere aardappelmeelfabriek van Coevorden; bij de nieuwe woningen van De Voorde zijn 3 schoorstenen geplaatst om onder andere zwaluwen een plekje te bieden én voor de herkenbaarheid/oriëntatie van de oudere bewoner. Vandaag was de zonnige oplevering van de laatste 13 levensloopgeschikte woningen.

Lees meer

Weiland wordt groen buurtschap in Zuidhorn, een droom komt uit

Buurtschap de Gast is wonen in een groene omgeving, midden in een eigen park. Daar waar de bewoners wonen met oog en oor voor elkaar. Sámen, maar ook met respect voor elkaars privacy.

Lees meer

Terugblik Opruimwoede in Uithuizen

In oktober 2021 was de opruimdag in de Wilgenbos in Uithuizen. Een geslaagde dag met 4 volle containers als resultaat!

Lees meer

Oplevering 2e fase
De Voorde in zicht

In maart 2022 staat de oplevering gepland van de laatste 13 woningen aan het tweede hofje van de voorde in coevorden. Momenteel krijgt ook de dementievriendelijke tuin steeds meer vorm en kleur. Daarmee is het slotstuk van een bijzonder project is in zicht.

Lees meer

The Capital

Mooi vormgegeven short-stay appartementen: goed voor de gast én de stad

Lees meer

Twee nieuwe partners bij Rizoem

Jannet Voorn en Alexander Wenker zijn partner geworden bij Rizoem. De naam Rizoem is ontleend aan de biologische term rizoom, een ondergrondse wortelstructuur. Die wortelstructuur vormt de inspiratiebron voor ons denken en doen en is met de toetreding nog wijder vertakt. Zo versterken we onze kracht om mensen, ideeën, ambities, gebouwen en geld te verbinden. En dat is precies waar Rizoem voor staat!

Lees meer

Start bouw van de Voorde

Het startsein voor de nieuwbouw van De Voorde in Coevorden is gegeven! Dat hebben we samen met Zorggroep Tangenborgh en woningcorporatie Domesta feestelijk gevierd.

Lees meer

Pre- housewarming

Afgelopen vrijdagmiddag was de feestelijke ‘pre- housewarming’ van ons project Klavertje 4 aan de Grachtstraat in Winschoten.

Lees meer

Alles uit de kast voor een aantrekkelijk Delfzijl Centrum Zuidoost

Er zijn mooie stappen gezet in de toekomstplannen voor Delfzijl Centrum Zuidoost.

Lees meer

Mooie wijken in de Hoogte

‘Gooi eens een balletje op over de Bedumerweg’ was het motto. De groenstroken van de Bedumerweg stonden afgelopen zaterdag vol met minigolfbanen.

Lees meer

Belevingsonderzoek Centrum Zeist

In 2015 heeft de gemeente Zeist de centrumvisie ‘Beleef Zeist – Groen, Gezond en Gastvrij’ vastgesteld, zodat het centrum van Zeist ook in de toekomst een aantrekkelijk winkelgebied blijft.

Lees meer

65 ‘mienskip’ op één lijn te krijgen

Gemeente Súdwest-Fryslân is na de gemeentelijke herindeling de grootste gemeente van Nederland geworden. We gingen de uitdaging aan om het beleid van alle 65 ‘mienskip’ op één lijn te krijgen.

Lees meer

Programma Onderwijshuisvesting Aardbevingsgebied

Op deze stralende herfstdag is het kindcentrum in Middelstum officieel en feestelijk geopend.

Lees meer

Rizoem Rent (en Verbindt)!

De hitte weerhield een enthousiast Rizoem-team er niet van om tijdens de zonnige Damloop een mooie prestatie neer te zetten en die – nagenietend van een drankje – op gezellige wijze af te sluiten.

Lees meer

Buurtschap De Gast

Zaterdag 7 september hebben we het gemerkt: Uniek wonen in een groene, parkachtige omgeving met de voorzieningen van Zuidhorn en Groningen dichtbij kan zich verheugen in een grote belangstelling.

Lees meer

Een uitstekende BBQ bij Baxbier in Groningen

Voor de vijfde keer op rij organiseerden we op de eerste donderdag van september onze jaarlijkse BBQ & Borrel.

Lees meer

Wijkvernieuwing de Hoogte en Indische buurt – waar dromen uitkomen

Met een goedbezochte buurtborrel aan de Bedumerweg is een ferme stap gezet in de plannen voor de Wijkvernieuwing Indische Buurt en De Hoogte.

Lees meer

Volop belangstelling voor Klavertje 4

Zaterdag 6 juli hebben we het gemerkt: betaalbaar en ruimtelijk wonen op een plek vol historie kan zich (terecht!) verheugen in een groeiende belangstelling.

Lees meer

43 Cubestee-flexwoningen zijn opgeleverd!

Woensdag 12 juni zijn in het stadsdeel Tongelre (Eindhoven) aan de Quinten Matsyslaan 43 Cubestee-flexwoningen opgeleverd. Dat gebeurde op feestelijke wijze onder het toeziend oog van bewoners, betrokken partijen en omwonenden.

Lees meer

Studiereis naar Santiago

Zeven ondernemende studenten van de Academie van Bouwkunst Groningen zijn op studiereis geweest naar Santiago (Chili).

Lees meer

It giet oan!

It giet oan! De Roode Boer gaat er komen. We hebben ons eigenzinnige Friese project succesvol uitontwikkeld.

Lees meer

Feestelijke handeling Project De Creek

De bouw van de 21 woningen De Creek- Skoatterwâld ligt op koers. De begane grond vloeren zijn gereed en de eerst zijwanden kunnen geplaatst worden. Reden om een feestje te vieren!

Lees meer

Cubestee bijna op Stee!

Aan de Quinten Matsyslaan in Tongelre verrijzen in een paar weken tijd 43 flexwoningen rond 2 groene hofjes. Buro Lubbers ontwierp het stedenbouwkundig plan met de Cubestee als basis. De Cubestee is ontwikkeld door Rizoem, ontworpen door Onix NL en gebouwd door Friso Bouwgroep.

Lees meer

Bewoners zijn niet alleen consument, maar ook producent

Samen met de bewoners en bouwteam hebben we feestelijk de oplevering van de 21 Singelwoningen en 10 Kade-, Park- en Poortwoningen in De Nieuwe Linie gevierd!

Lees meer

De Cubestee is er klaar voor

Duurzaam, aardbevingsbestendig, makkelijk te bouwen, tijdelijk, definitief, individuele invulling, relatief goedkoop, flexibel inzetbaar en nog mooi om te zien ook! Dit zijn geen loze kreten; dit is de Cubestee! En de Cubestee heeft nog veel meer te bieden. Oftewel: hoe een Gronings product antwoord geeft op de toekomst.

Lees meer

Woonunits voor internationale studenten op Suikerunieterrein

Op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen komen in oktober 249 tijdelijke woonunits voor internationale studenten beschikbaar. Groningen wordt steeds populairder onder studenten uit het buitenland.

Lees meer

Groningers openen ambassade in Leeuwarden

Groningen opent dit najaar een culturele ambassade in de Culturele Hoofdstad. Het gaat om een drijvende kunstexpositie in kubussen op de Zuiderstadsgracht.

Lees meer

‘Verbinden is het nieuwe bouwen’

Dick Janssen draait alweer heel wat jaren mee in de bouw- en woonwereld. Ooit begonnen als constructeur, is hij – via verschillende functies bij bouwbedrijven en woningcorporaties – nu partner bij Rizoem.

Lees meer

Bouwen aan een visie voor Stad en Ommeland

Ruim 300 gasten aanwezig tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Biotoop in Haren. De avond stond in het teken van Visie2018 met als gastsprekers Dick Janssen van Rizoem en Menno Middeldorp van RaboEconomie.

Lees meer
Bekijk meer

Óns inspireren mag natuurlijk ook! Een interessant artikel gelezen? Een goed project ontdekt? Deel het met ons. Dan zetten wij het op onze website en delen we het met ons netwerk. Samen goede ideeën delen, is samen de wereld een beetje mooier maken!