Nieuws / Oplevering 2e fase
De Voorde in zicht

Oplevering 2e fase
De Voorde in zicht

In maart 2022 staat de oplevering gepland van de laatste 13 woningen aan het tweede hofje van de voorde in coevorden. Momenteel krijgt ook de dementievriendelijke tuin steeds meer vorm en kleur. Daarmee is het slotstuk van een bijzonder project is in zicht.

Rizoemer en projectleider Alexander Wenker ontwikkelde samen met Zorggroep Tangenborgh en Woningcorporatie Domesta in totaal 51 nieuwe, duurzame en levensloopgerichte woningen. ‘Deze woningen voor ouderen maken deel uit van een dementievriendelijke woonplek naast woonzorglocatie de Eendrachtshof (voorheen De Voorde) in Coevorden. Deze manier van wonen is uitermate geschikt voor ouderen die langer thuis willen wonen, met of zonder zorg. Wanneer nodig is de hulp van de Zorggroep binnen handbereik, ook aan huis.’

Knus én functioneel

De huizen staan rond twee knusse én functionele hofjes. Architect Kasper Niezen van KAW Ontwerpers, onderzoekers en adviseurs zocht in alle details naar herkenbaarheid, veiligheid en geborgenheid. De architectuur is in dienst van het woongenot. Door onder meer te werken met herkenbare kleuren en de aanleg van een dementievriendelijke tuin met een heg rond de hofjes, kunnen ook demente bewoners veilig en zelfstandig wonen. De bewoners van de eerste 38 woningen zijn heel positief over hun nieuwe woonplek.

Modern comfort vs. authentieke herkenbaarheid

Het sociale, geborgen karakter van de hofjes die we kennen van vroeger gaat hier hand in hand met modern comfort. De realisatie is in vertrouwde handen van Koenen Bouw, KAW en Sweco. Om de authentieke herkenbaarheid van de rode pannen te behouden, is bewust gekozen geen zonnepanelen op het dak te leggen. De woningen zijn wel optimaal geïsoleerd en gasloos gebouwd. De warmtepompen zijn vakkundig weggewerkt. Een mooi voorbeeld van doordacht duurzaam en dementievriendelijk bouwen aan een plek voor ouderen.