Ons portfolio / Cubestee Culturele Ambassade Groningen

Cubestee Culturele Ambassade Groningen

De Cubestee is een kubus-woning van 6x6x6 meter (216 m3) waarmee flexibel en snel voldaan kan worden aan ieders woonvraag. Maar de Cubestee kan voor veel meer doeleinden ingezet worden. Bijvoorbeeld als Groninger Culturele Ambassade bij de Culturele Hoofdstad Leeuwarden.

"vier Cubestees op pontons, waardoor ze drijven in de gracht van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018"

Voordelen Cubestee

De Cubestee kan overal staan: in zijn eentje, geschakeld tot woningblok of zelfs tot een wijkje! Dé oplossing voor flexibele huisvesting voor bijvoorbeeld vluchtelingen en statushouders, maar ook voor starters, studenten, alleenwonenden, zzp’ers en ouderen.

Niet alléén wonen

Omdat de Cubestee een mooi design heeft, snel op en af te bouwen is, duurzaam en betaalbaar is, is het een ideale unit om ook voor andere doeleinden in te zetten. Zo plaatst Rizoem -in opdracht van de provincie en gemeente Groningen- vier Cubestees op pontons, waardoor ze drijven in de gracht van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018: Leeuwarden.

Groninger Culturele Ambassade

In deze culturele ambassade op het water tonen zes kunstinstellingen, gecoördineerd door Centrum Beeldende Kunst in Groningen (CBK Groningen), hedendaagse kunst over de impact en mogelijkheden van water en waterstof. Naast exposities is er een divers activiteitenprogramma.

Kom langs

De Groninger Culturele Ambassade wordt opgebouwd met Cubestees, de houten kubussen van architectenbureau Onix en Rizoem. Vanaf de laatste week van september t/m 18 november 2018 staan ze in Leeuwarden. Daarna kunnen ze weer voor andere doeleinden ingezet worden.

Deel