Ons portfolio / Delfzijl Centrum Zuidoost: Waar mensen, voorzieningen, zorg en wonen samenkomen

Delfzijl Centrum Zuidoost: Waar mensen, voorzieningen, zorg en wonen samenkomen

In Centrum Zuidoost zijn gemeente Delfzijl en Rizoem samen met bewoners, ondernemers, de zorg, woningcorporaties, ontwikkelaars, horeca, cultuur, verenigingen en andere belanghebbenden en belangstellenden, druk bezig met het maken van plannen voor een wel heel divers gebied. Voorzieningen als een theater, een bibliotheek, verenigingen, winkels, zorg én wonen: Centrum Zuidoost heeft het allemaal! Het Nationaal Programma Groningen ziet de plannen wel zitten en heeft € 10.5 miljoen toegezegd om de gebiedsontwikkeling een flinke boost te geven.

"Het is toch altijd wel spannend, zo’n aanvraag: leg je het goed uit, interpreteert iedereen de tekst hetzelfde, past het in het plaatje? Gelukkig is dat helemaal goed gekomen"

Voorzieningen met regionale rol

Met een verscheidenheid aan woningen en voorzieningen vervult Centrum Zuidoost niet alleen een belangrijke rol voor Delfzijl, maar ook voor de regio. Om deze rol te kunnen blijven vervullen, verdient dit gebied het om eens goed doorgelicht te worden met zicht op de toekomst. De inrichting van de openbare ruimte, goede voet- en fietsverbindingen en natuurlijk parkeren spelen hierbij een belangrijke rol. De volgende locaties zijn daarom uitgelicht (zie bovenstaande afbeelding)

Doel?

Zoveel mogelijk voorzieningen, een uiteenlopend woningaanbod en een aantrekkelijke openbare ruimte waar voetgangers en fietsers graag vertoeven en waar automobilisten nog steeds hun auto kunnen parkeren. Zo blijft Delfzijl niet alleen bruisend voor de huidige inwoners, maar worden ook nieuwe bezoekers en inwoners aangetrokken.

Herkenbare plannen

Ook Dick Janssen, programmamanager Centrum Zuidoost, is blij met het resultaat: “We zijn op de goede weg. Bewoners en belanghebbenden herkennen zich in de plannen; dat is voor ons belangrijk. Je doet het immers voor de mensen die ermee te maken hebben. Vanaf hier kunnen we weer verder met schrijven, rekenen en uitwerken. College en raad worden geïnformeerd en uiteindelijk zal dat moeten leiden tot besluitvorming over de Molenberg en over het hele gebied Centrum Zuidoost.”

Nationaal Programma Groningen (NPG)

Dat het NPG € 10.5 miljoen heeft toegezegd op basis van de plannen, maakt Dick wel een beetje trots. “Het is toch altijd wel spannend, zo’n aanvraag: leg je het goed uit, interpreteert iedereen de tekst hetzelfde, past het in het plaatje? Gelukkig is dat helemaal goed gekomen”, aldus Dick, die -evenals de gemeente Delfzijl- heel blij is met de toegezegde NPG-gelden.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in Centrum Zuidoost? Check de website: https://www.delfzijl.nl/centrumzuidoost

 

Deel