Ons portfolio / Extended stay De Roode Boer

Extended stay De Roode Boer

De gemiddelde extended stay appartementen zien er vaak uit als ‘extended werkplekken’. Dat kan anders. Werknemers met een tijdelijke aanstelling een fijne plek bieden, is goed voor bedrijf én stad. De Roode Boer wordt zo’n plek.

"Een club die maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, net zoals fris, creatief en moedig denken"

Niet van een leien dakje

Waar in Leeuwarden Achter de Hoven en de Zuidergrachtswal elkaar ontmoeten, ontwikkelt Rizoem 23 gemeubileerde extended stay appartementen voor expats, internationale gastdocenten en andere binnen én buitenlandse tijdelijke aanstellingen. Onder het mom van “droom, durf, doe”, slaat Rizoem hiermee een nieuw pad in mét de nodige hobbels en kuilen…..

Frisse Friese ideeën

Een eigenzinnige Fries, met frisse ideeën, was al enkele jaren in het bezit van het stukje grond bij de Zuidergrachtswal in Leeuwarden. Een plek met geschiedenis, waar begin 17e eeuw een herberg stond met de welluidende naam: De Roode Boer. De herberg werd in 1969 gesloopt en is dan allang geen herberg meer. Sinds de sloop zijn er al heel wat plannen geweest voor nieuwe bebouwing, maar tot op heden zonder resultaat. Tot de eigenzinnige Fries, genaamd Oane Hoekstra, Rizoem ontdekt.

Geen klassieke projectontwikkelaar

Hoekstra ziet in Rizoem een “club die maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, net zoals fris, creatief en moedig denken”. Een opsteker die Rizoem maar al te graag in zijn zak steekt. Maar ‘zomaar’ een niet alledaags project realiseren, is soms een pittig stukje pionieren.

In Friesland gaan ze niet over één nacht ijs

Samen met het Leeuwardens architectenbureau AchterboschZandman Architecten en onder het toeziend ook van Hûs en Hiem, is er een ontwerp gemaakt met aandacht voor de speciale plek en de gevarieerde omliggende bebouwing. Hoewel het pand nog een verdieping hoger mocht zijn, is ervoor gekozen dit niet te doen om tegemoet te komen aan de omwonenden. Het organiseren van een informatieavond heeft heel wat kou uit de lucht gehaald, maar de Friezen gaan uiteraard niet over één nacht ijs. Rizoem blijft in gesprek met alle belanghebbenden, want het wil doen waar het voor staat: plekken creëren en beheren in een buurt of wijk waar mensen graag zijn.

Deel