Ons portfolio / Garmerheerd, waar huurders eigenaar zijn

Garmerheerd, waar huurders eigenaar zijn

In het pittoreske Garmerwolde introduceert Garmerheerd binnenkort een eigentijds woonproject met een sterke nadruk op sociale verbondenheid en levenskwaliteit voor bewoners van jong tot oud. Gelegen op een historische locatie, waar eens een boerderij stond, zal Garmerheerd een variatie aan woningtypes bieden, waaronder levensloopbestendige appartementen en gezinswoningen. Dit initiatief wordt gedragen door een actieve wooncoöperatie, waarbij bewoners niet alleen huurders zijn, maar ook mede-eigenaar van hun woonomgeving.

Historische pracht in een moderne gemeenschap

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de historische waarde van de locatie. Deze plek, waar altijd een boerderij heeft gestaan, heeft een rijke geschiedenis die we willen behouden. Het historisch beeld van een erf en een boerderij moet op deze plek blijven bestaan.

De schets toont daarom een landelijk erf met een centrale boerderij, prachtig geïntegreerd in het uitgestrekte landschap. Het voorkeursmodel omvat een voorhuis en drie ‘schuren’, waarbij in totaal 19 woningen zijn gepland: 5 levensloopbestendige woningen voor 1 tot 2 personen, nog eens 5 voor meer dan 2 personen, 2 woningen voor kleine gezinnen, en 7 woningen die geschikt zijn voor gezinnen en tevens levensloopbestendig.

Geïnteresseerd?

Samen met DAAD architecten werken we aan Garmerheerd, met aandacht voor duurzaamheid en historische waarde. Het project staat open voor degenen die actief willen bijdragen aan een levendige gemeenschap in Garmerwolde.

Geïnteresseerd in Garmerheerd en hoe u kunt bijdragen aan dit unieke project? Neem contact met ons op via info@rizoem.nl.

Deel