Ons portfolio / Genoeg plannen maar weinig tijd?

Genoeg plannen maar weinig tijd?

Genoeg plannen, maar weinig tijd. Welke organisatie heeft daar op z’n tijd geen last van? Zo ook Woningcorporatie Wierden & Borgen. Tijd dus om Rizoem in te schakelen om Uithuizermeeden klaar te stomen voor Fase II.

"De nieuwbouw heeft weliswaar wat langer op zich laten wachten, maar het resultaat gaat dan ook veel langer mee"

Gesloopt

In 2013 heeft Wierden & Borgen het besluit genomen tot de sloop van de 16 woningen aan de Koningin Wilhelminastraat in Uithuizermeden. Een economische crisis en andere prioriteiten op de werkvloer, waren echter debet aan het feit dat de sloop pas begin dit jaar is uitgevoerd.

Versnelling

Ten tijde van het besluit, zagen de plannen voor de nieuwbouw er anders uit. Met de recente ontwikkelingen in de economie en op bouwgebied in het achterhoofd, heeft Rizoem een versneld traject ingezet, waarbij aan alle kanten informatie werd vergaard, partijen werden bevraagd en onderzoek werd uitgevoerd. Gevolg? Een plan van aanpak waarin de plannen van 2013 zijn aangepast aan de huidige markt.

3x bestendig

De nieuwbouw -waarvan de start van de bouw gepland staat voor het 3e kwartaal van 2018- behelst tien 2 onder 1 kap woningen die aardbevings-, levensloop- en toekomstbestendig zijn. De nieuwbouw heeft weliswaar wat langer op zich laten wachten, maar het resultaat gaat dan ook veel langer mee.

Deel