Ons portfolio / Huisvesting voor en door oudere bewoners

Huisvesting voor en door oudere bewoners

De Stichting Ebbingehof wil huisvesting realiseren voor én door oudere bewoners. Met de gebruikers aan het stuur, worden echter soms ongebruikelijke afwegingen gemaakt die nog wel even goed doordacht ‘in de markt’ gezet moeten worden. Rizoem denkt graag mee.

"Met de gebruikers aan het stuur, worden soms ongebruikelijke afwegingen gemaakt"

Wensenlijstje

De toekomstige bewoners hebben een duidelijk wensenlijstje. Duurzaam, levensloopbestendig, veel kwaliteit in de stenen, ook appartementen onder de liberalisatiegrens, ruimte voor algemene voorzieningen en ga zo maar door. Wensen die goed passen binnen de gemeentelijke woonvisie: meer huur en meer eigenaarschap.

Financiële middelen

Omdat de toekomstige bewoners en duidelijke visie, kwalitatief hoogstaande wensen hebben, maar niet dagelijks met ontwikkeling bezig zijn, hebben ze Rizoem ingeschakeld om daar eens goed over mee te denken. Rizoem, die wel vaker deze vraag voorgelegd heeft gekregen, adviseert tijdens de ontwikkeling en realisatie waar gewenst en heeft samen met de bewoners een financieringsplan opgezet waar partijen erg tevreden over zijn.

De realisatie

Door de crisis en aardbevingsvraagstuk hebben de ontwikkelingen van het Cibogaterrein en dus ook de locatie van de stichting geruime tijd stil gestaan. Inmiddels zit o.a. het economisch tij weer mee, zijn er duidelijke afspraken tussen grondeigenaar, aannemer en stichting gemaakt en ziet het ernaar uit dat er aan het eind van 2018 gebouwd kan gaan worden.

Deel