Ons portfolio / Investeren in vastgoed geen optie?

Investeren in vastgoed geen optie?

Nog 12 jaar is het Suikerfabriek-terrein beschikbaar. Daarna is het onzeker hoe de gemeente Groningen het gebied wil gaan inzetten. Investeren in vastgoed is daarom geen optie, maar het terrein braak laten liggen ook niet. Rizoem weet raad.

"Tijdelijke studentenhuisvesting op top-locatie!"

Een top-locatie

Het voormalig Suikerfabriek-terrein is een ruig terrein dat met zijn industriële verleden unieke waarden heeft op het gebied van cultuurhistorie en natuur. De ligging ten opzichte van het centrum van de stad is ideaal: de afstand tussen het voorterrein van het Suikerfabriek-terrein en de Grote Markt is nog geen twee kilometer. Een mooie plek voor een short stay locatie.

Een tijdelijke short stay locatie

Hoe tijdelijk kan een short stay locatie zijn? In verband met de beschikbaarheid van het terrein van 12 jaar, kiest Rizoem voor een ‘gebouw’ dat bestaat uit gemeubileerde units (containers) met daarin douche, wc, keuken, bed en werkplek. De regel is dat mensen hier 6 tot 9 maanden mogen verblijven. Door containers in te zetten, kan het terrein over 12 jaar zonder al teveel gedoe weer bezemschoon worden opgeleverd. ‘Short stay’ wordt op deze manier wel heel letterlijk uitgevoerd.

Hanzehogeschool en RUG

De Hanzehogeschool en RUG verheugen zich op de short stay locatie. Met de toename van het aantal buitenlandse studenten, wordt het steeds moeilijker om onderdak te vinden voor deze en andere ‘tijdelijke’ gasten. Rizoem zet daarom alles op alles om de locatie per 1 september 2018 gebruiksklaar te hebben.

Langste gebouw van Groningen

Rizoem zou Rizoem niet zijn als ze niet nog een eigenwijs tintje aan dit project meegeven. En dat doen ze! Het streven is om met de containers het langste gebouw van Groningen neer te zetten. Een leuke eyecatcher én makkelijk te vinden voor de tijdelijke bewoners.

Deel