Ons portfolio / Singelwoningen Groningen

Singelwoningen Groningen

Op maat, flexibel en uniek wonen hoeft niet synoniem te zijn aan dúúrder wonen, bewijst Rizoem met de bouw van 21 Singelwoningen op nog geen 10 minuten fietsen van hartje Groningen.

"Daardoor is het uitzicht blijvend mooi; geen auto’s aan de straat dus alle ruimte voor groen"

De Woningen

De 21 singelwoningen zijn speelse huizen van verschillend formaat. De plattegrond van de huizen, wordt door iedere toekomstige bewoner zelf bepaald. De woningen hebben genoeg buitenruimte: een zonnige tuin van 7 meter diep óf een riant terras van ruim 30 m2. De auto wordt in huis of onder het zonnige terras geparkeerd. Daardoor is het uitzicht blijvend mooi; geen auto’s aan de straat dus alle ruimte voor groen.

Medeopdrachtgeverschap (MO)

De Nieuwe Linie grenst aan Europapark Groningen: een kantoor- en schoollocatie en zéker geen woonlocatie. Pionieren dus! De doelstelling van de gemeente bij deze wijk was om vooral in te zetten op Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en Mede Opdrachtgeverschap (MO). Afhankelijk van doel en doelgroep biedt Rizoem CPO of MO aan. In het geval van de Singelwoningen is er voor MO gekozen.

0 op de meter

Bouwen met 0 op de meter is een échte uitdaging. De individuele keuze voor bijvoorbeeld grotere ramen of een vide, kon inhouden dat de wanden van het huis dikker moesten worden om de 0 op de meter te kunnen garanderen. En dat had natuurlijk weer gevolgen voor de bouwmaterialen, de plattegrond etc.

Intensief proces met mooi resultaat

Een goed resultaat met al die keuzes en hun consequenties, kan alleen maar gegarandeerd worden als het proces goed begeleid wordt. Rizoem stond dan ook garant voor een bouwteam dat vakkundig en flexibel kon inspelen op de behoeften en wensen van de individuele bewoners.

Deel