Ons portfolio / Snel flexibele (woon)ruimte nodig? De Cubestee!

Snel flexibele (woon)ruimte nodig? De Cubestee!

Wat te doen met krimp in de regio? Spoedzoekers? Crisisopvang? Mantelzorgers? Arbeidsmigranten? Studenten? Alleenwonenden? Starters? Ouderen? ZZP’ers? Het antwoord is eenvoudig: De Cubestee!

"Je kunt de Cubestee’s onderling combineren waardoor het tevens interessant is voor (tijdelijke) stedenbouwkundige inpassingen"

Cubestee-wijk in Eindhoven

De Cubestee (ontwikkeld door Onix en Rizoem, uitgevoerd door Friso Bouwgroep) is een kubuswoning van 6x6x6 meter waarmee flexibel en snel voldaan kan worden aan ieders (tijdelijke) woonvraag. Hij kan overal staan: op een erf, in de achtertuin, maar ook in de stad. In zijn eentje, gestapeld, geschakeld tot woningblok of zelfs tot een wijkje. Bovendien is hij duurzaam, betaalbaar en voldoet hij aan alle eisen van het bouwbesluit. In Eindhoven weten ze er al alles van; daar staan er sinds 2 augustus van dit jaar inmiddels al 43!

Van idee naar product

Wat drie jaar geleden begon als een mooi idee, is nu echt een product geworden. Naast de 43 units in Eindhoven zitten er nog meer projecten in de pijplijn. Niet alleen gemeenten en woningcorporaties vinden de kubuswoning interessant, ook ontwikkelaars tonen steeds vaker interesse. Inmiddels kan rustig gesteld worden: the cubestee is here to stay! Eh …. maar dan wel tijdelijk, want de Cubestee betreft tíjdelijke huisvesting. Die tijdelijkheid is echter een rekbaar begrip. Op dit moment is het maximaal 10 jaar, maar waarschijnlijk wordt dit 15 jaar. Er wordt zelfs al bekeken of er ook een permanente optie mogelijk is.

Waarom de Cubestee?

De Cubestee is snel leverbaar en is makkelijk op te bouwen en af te breken en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Je kunt de Cubestee’s onderling combineren waardoor het tevens interessant is voor stedenbouwkundige inpassingen. Er wordt mooi materiaal gebruikt; hij is duurzaam en voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit. Bovendien is hij herbruikbaar én ook nog eens betaalbaar.

Drie basismodellen

Er zijn 3 soorten basismodellen:

  • Cube family: slaapkamers en badkamer op de begane grond en woonkamer, keuken en berging op de verdieping
  • Cube studio: twee zelfstandige eenheden in één Cubestee
  • Cube store: luxe berging die op verschillende manieren in te zetten is

 

Meer informatie over kosten, technische omschrijvingen en veel gestelde vragen: www.cubestee.nl

Deel