Ons portfolio / Zorgcomplex Hoogeveen

Zorgcomplex Hoogeveen

Binnen een klein jaar een zorgcomplex ontwikkelen én bouwen voor 27 ouderen met een verstandelijke beperking? Een uitdaging voor Domesta waarvoor Rizoem graag de kar wil trekken.

"Onder tijdsdruk tóch empathisch en verbindend kunnen zijn zónder de inhoudelijke kant van de zaak uit het oog te verliezen, vind ik een compliment waard"

Kort tijdsbestek

Cosis (een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking) kreeg medio 2017 te horen dat hun huurcontract voor 27 wooneenheden in de Westerstede per 1 oktober 2018 af zou lopen. Er moest dus met spoed een andere locatie gezocht worden voor de bewoners: 27 ouderen met een verstandelijke beperking.

Geen sinecure

Domesta, die zijn zorgportefeuille wil uitbreiden, biedt de 27 bewoners graag een nieuw thuis en vroeg Rizoem de mogelijkheden te bekijken en het proces vorm te geven. “Het is geen kleinigheid om binnen een klein jaar met verschillende partijen een zorgcomplex te ontwikkelen, te bouwen én de bewoners te verhuizen”, zegt Carl Weelink, senior adviseur zorgvastgoed Domesta.

Gezamenlijk doel

Samen met Domesta, Cosis en De Groot Vroomshoop zette Rizoem er de schouders onder met maar één doel voor ogen: alles op alles zetten om voor de 27 verstandelijk beperkte ouderen een fijn en veilig thuis te realiseren. Weelink hierover: “Dat gezamenlijke doel heeft écht bijgedragen aan de snelheid van het project. Gedrevenheid doet soms grootse dingen met mensen.”

Complimenten

Volgens Weelink heeft de manier waarop Rizoem het proces heeft vormgegeven heel goed uitgepakt. “Onder tijdsdruk tóch empathisch en verbindend kunnen zijn zónder de inhoudelijke kant van de zaak uit het oog te verliezen, vind ik een compliment waard. Zoals het er nu naar uitziet, wordt de deadline (september 2018) gehaald.” Ook de gemeente Hoogeveen heeft hieraan haar steentje bijgedragen. “Getriggerd door de urgentie heeft de gemeente het vergunningentraject snel afgelegd. En daar is Domesta erg blij mee”, aldus een tevreden Weelink.

Deel