Nieuws / Studiereis Gdańsk

Studiereis Gdańsk

5 oktober ging onze studiereis van start toen 11 Rizoemers naar Polen afreisden. Onderweg naar een stad met een rijke geschiedenis, Gdańsk.

We genoten van fantastische citytours door Gdańsk, Sopot en Gdynia, waar we de prachtige architectuur van deze steden verkenden. We hebben ook het concentratiekamp Sutthof bezocht, een ervaring die diepe indruk op ons heeft gemaakt. Het herinnert ons eraan om nooit te vergeten. Daarnaast heeft het bezoek aan het European Solidarity Centre ons beter inzicht gegeven in de geschiedenis van de solidariteits- en oppositiebewegingen in Oost-Europa.

En natuurlijk was er een “architectonisch” hoogtepunt: een bezoek aan het voetbalstadion van Lechia Gdańsk, dat de vorm heeft van een gigantische barnsteen! Maar laten we eerlijk zijn, we waren er vooral voor de sfeer, de voetbalwedstrijd en natuurlijk het Poolse bier.

Deze studiereis was zowel leerzaam als verrijkend en Polen ons heeft geboeid met zijn diverse cultuur. We kijken terug op een fijne reis waarbij we samen gezellige momenten hebben beleefd.