Nieuws / Terugblik bijeenkomst Garmerheerd

Terugblik bijeenkomst Garmerheerd

Op woensdag 12 juni vond in Dorpshuis de Leeuw in Garmerwolde een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats over het plan voor de wooncoöperatie Garmerheerd.

Garmerheerd

Denk bij Garmerheerd niet aan een hofje alleen voor ouderen, maar aan een wooncomplex waar mensen van jong tot oud kunnen wonen en waar sociaal contact en noaberschap centraal staan. Het project biedt een mix van kleine woningen en gezinswoningen, georganiseerd als een wooncoöperatie waarin de huurders volledig eigenaar zijn.

12 juni

Tijdens de bijeenkomst kwamen onder meer een overzicht van het proces, een schetsplan, de planning en een oproep voor nieuwe leden van de kerngroep aan de orde. Er werd enthousiast gesproken over de diverse woningtypen en de integratie van historische elementen in het ontwerp. Garmerheerd wordt stap voor stap werkelijkheid.

Hoe nu verder

In juli vindt er een vervolgbijeenkomst plaats met potentiële kerngroepleden. In november wordt het plan verder onderzocht en zullen startbudget en subsidiestromen worden aangevraagd. Eind dit jaar moet de coöperatie Garmerheerd een feit zijn. Vanaf 2025 willen we beginnen met de daadwerkelijke realisatie van Garmerheerd!

Meer lezen over dit initiatief? Klik hier!