Nieuws / Twee nieuwe partners bij Rizoem

Twee nieuwe partners bij Rizoem

Jannet Voorn en Alexander Wenker zijn partner geworden bij Rizoem. De naam Rizoem is ontleend aan de biologische term rizoom, een ondergrondse wortelstructuur. Die wortelstructuur vormt de inspiratiebron voor ons denken en doen en is met de toetreding nog wijder vertakt. Zo versterken we onze kracht om mensen, ideeën, ambities, gebouwen en geld te verbinden. En dat is precies waar Rizoem voor staat!

De nieuwe partnerschappen kwamen niet helemaal uit de lucht vallen. Jannet en Alexander werken allebei al een flink aantal jaren samen met de drie andere partners, Gosé Posthumus, Dick Janssen en Robert Kuiper. En Rizoem is nu eenmaal niet een bedrijf van ‘de directie en de rest’: we werken naast elkaar en met elkaar. Alexander: “Dit is voor ons een bevestiging, de formalisering van de betrokkenheid die we altijd al hadden. We hebben met elkaar een heel goede klik. Anders zou ik deze stap ook niet hebben genomen. Want het is best een stap die we zetten, je gaat toch extra verplichtingen aan, je moet samen de zaak runnen. Maar ik heb er vertrouwen in.” Jannet kan zich vinden in Alexanders woorden. “Voor mij is het bovendien een mooie kans om de stap naar het ondernemerschap te maken. Dat is een verrijking. Spannend, en tegelijkertijd vertrouwd, met een team om me heen met wie ik dit kan en durf delen.”

In goede en in slechte tijden

Voor beiden – en voor iedereen bij Rizoem geldt: het gaat vooral om het plezier in het werken, dat is de leidraad. Natuurlijk moet daarbij ook het financiële plaatje kloppen. Jannet: “We zijn nu all-in medeverantwoordelijk. In goede en in slechte tijden. Betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel hadden we eerder natuurlijk ook al. Het zegt wel iets over je bedrijf als je je medewerkers de kans geeft om partner te worden. Daarmee onderscheidt Rizoem zich echt van menig ander bedrijf.”

Toekomstperspectief

Alexander en Jannet zien – afgezien van dat ze hun handtekening onder een contract hebben gezet – niet meteen veel veranderingen. Allebei hebben ze het doel om vaker nieuwe projectontwikkelingen voor hun rekening te nemen. Alexander: “Het werk dat we voor corporaties doen is heel waardevol, net als de samenwerking met andere partijen. Wat meer eigen projectontwikkeling zou een mooie aanvulling zijn.”

Waar kennen we de nieuwe partners van?

We doen een vrij willekeurige greep in een aantal van onze projecten. Zo ging Alexander de samenwerking aan met woningcorporatie Domesta voor de herhuisvesting van kwetsbare ouderen. Hij herontwikkelde in dit kader De Voorde in Coevorden. In de crisistijd ontwikkelde hij samen met Jannet 28 koop- en sociale huurwoningen Meerhoven in Meerstad. Samen met Enneüs deed hij omvangrijke onderzoeken voor o.a. gemeente Súdwest-Fryslân en gemeente Zeist. Alexander was  ook betrokken bij de ontwikkeling van De Roode Boer in Leeuwarden, een appartementencomplex voor ‘extended stay’.

Jannet zet zich in als projectleider voor woningcorporatie Wierden en Borgen. Als ontwikkelaar was ze daarnaast onder meer betrokken bij Klavertje 4 in Winschoten. In Groningen ontwikkelde ze woningen aan de Nieuwe Linie, Cohousing in de voormalige Borgmanschool en 21 Singelwoningen in Europapark (de laatste samen met KUUB) en De Creek in Heerenveen.

Een ding staat vast: beide nieuwe Rizoem-partners willen samen met hun collega’s ook in de toekomst de wereld graag een beetje mooier maken. Door plekken te creëren waar mensen graag zijn. Om te wonen, te werken, naar school te gaan, te ontmoeten of gewoon te ontspannen en te recreëren. Soms door te dromen, maar vooral door te doén!