Ons portfolio / Vind je woongeluk in Winschoten

Vind je woongeluk in Winschoten

Ruimtelijk wonen en toch dicht bij de stad Groningen. Op een plek vol historie -het voormalig terrein van de Oldambtster Zuivelfabriek en Melkinrichting (OZMI)- in Winschoten, worden vanaf november dit jaar vier woningen gebouwd (2 x 2 onder 1 kap). Woningen met een vierkante plattegrond, een hoge gootlijn en een klassieke uitstraling. Dat deze woningen in een behoefte voorzien, werd Rizoem al snel duidelijk.

"Door slim samen te werken met andere partijen lukt het Rizoem om betaalbare woningen te bouwen met een klassieke uitstraling en van alle gemakken voorzien. Bovendien voldoen de woningen ook nog aan de duurzaamheidseisen: voor nu en in de toekomst"

Veel voor weinig

Gasloos, op loopafstand van het centrum, dicht bij treinstation Winschoten, onderhoudsarm, aantrekkelijke opties; het komt allemaal samen in de Klavertje Vier woningen. En de prijs? “In de basis is het een heel betaalbare woning. Als je gebruik maakt van de opties, wordt het natuurlijk wat duurder; afhankelijk waar je voor kiest. Je kan er bijvoorbeeld een garage bij laten bouwen of kiezen voor een verlengde woonkamer”, zegt Alexander Wenker die vanuit Rizoem betrokken is bij de ontwikkeling van Klavertje Vier.

‘Low Profile’

De verkoop van de woningen is door Rizoem ‘low-profile’ aangepakt. “Zo is er onder andere geen makelaar aan te pas gekomen; voor vier woningen is dat gewoon te duur en dat zouden we dan door moeten rekenen in de uiteindelijke koopprijs. Dat wilden we niet. We zijn dus via andere wegen mogelijke belangstellenden gaan benaderen en dat is goed gelukt”, aldus Alexander.

Overeenkomsten tussen belangstellenden

Alexander: “De redenen waarom belangstellenden voor Klavertje 4 kiezen, zijn divers: de één geeft aan lekker snel met de trein in de stad Groningen te willen zijn (en dus dicht bij het station te willen wonen), de ander kan juist de kleinschaligheid waarderen. Ook de klassieke uitstraling van de woning en alle moderne ‘duurzaamheidsgemakken’ worden gewaardeerd. Onderhoudsarm, duurzame materialen, gasloos, zonnepanelen, warmtepomp en all-electric zijn punten waarmee we goed scoren. En de betaalbaarheid natuurlijk.”

Slimme samenwerking

Dat Rizoem de woningen betaalbaar kan houden, heeft er alles mee te maken dat ze een slimme samenwerking tot stand hebben gebracht met Bruzan Projecten en Van der Grijspaarde (bouwkundig ontwerp- en adviesbureau). Alexander hierover: “Het ontwerp van de woningen was er al, maar de plek waar ze gepland zijn, moet nog de hele bestemmingsprocedure door. Onze vraag aan Bruzan Projecten en Van der Grijspaarde om op basis van hun ontwerp alvast 4 woningen te mogen bouwen op een andere plek, werd positief ontvangen. Het scheelde ons een dure ontwerpprocedure en voor hun is het winstpunt dat ze kunnen leren van ‘ons’ bouw- en verkoopproces. En de toekomstige bewoners profiteren op hun beurt ook van deze ‘winstpunten’. Slim toch?”

Deel